Onze Producten

Coniferen vormen een groep in het plantenrijk van ruim zeshonderd soorten.  Coniferen zijn groenblijvende tuinplanten en daarmee in de winter vaak de blikvangers in de tuin. Onze coniferen worden jaarlijks ondersneden zodat de wortels een volle goed vertakte kluit hebben. Ook worden ze jaarlijks gesnoeid zodat de plant mooi dicht is en stevige takken heeft.

Onze Producten

Thuja Occidentalis Brabant; Levensboom.

Ideale conifeer voor strakke Haag

 

Dit is de meest gebruikte conifeer voor het maken van strakke, dichte hagen. Dit is een snel groeiende soort, ca 25 cm per jaar,  die zeer geschikt is om te snoeien. Voor een dichte haag adviseren wij  2 planten op 1 meter. Deze soort is verkrijgbaar in de maten 140 tot 225 cm.

 

Thuja Occidentalis Smaragd

Thuja Smaragd met mediterrane uitstraling

 Deze soort heeft een mediterrane, exclusieve uitstraling en doe het goed in volle grond of als  blikvanger in een pot.  Deze soort is verkrijgbaar in de maten 120 tot 200 cm. Deze conifeer heeft een helder groene kleur,  groeit ca 15 cm per jaar. De vorm is smal opgaand.

 

 

 

Taxus Baccata, Venijnboom.

Een mooie haag past in iedere tuin.  Taxus is bij uitstek geschikt voor het maken van strakke wintergroene hagen. Prachtig in een klassieke of een strakke moderne tuin. Taxus kan zowel in zon als in de schaduw gepland worden. Daarnaast is taxus vriendelijk in het onderhoud omdat het een langzaam groeiende soort is.              

Onze zelf gekweekte taxus heeft goed gewortelde kluiten en mooie volle takken.  Wij bieden deze soort aan in de maten:

80 – 100 cm en 100 – 125 cm. Voor een dichte haag adviseren wij drie planten op een meter.